При избор на интериорни покрития за стени, два от най-популярните варианти

...
При избор на интериорни покрития за стени, два от най-популярните варианти
Коментари Харесай

Латекс или тапети: Какво ще ни излезе по-изгодно и добре в дългосрочен план

При избор на интериорни покрития за стени, два от най-популярните разновидности са тапетите и латексовата багра. И двата продукта оферират неповторими преимущества и дефекти, които би трябвало да се вземат под внимание при взимане на решение. В тази публикация ще разгледаме главните фактори, които дефинират какво е по-удачно за вашето жилище.

Разходи

Тапетите нормално са по-скъпи от латексова багра, изключително в случай че избирате дизайнерски или особено направени разновидности. Според изследване на уеб страницата " HomeAdvisor ", цената за тапетиране на стая може да варира от 200 до 1000 лв., според от материала и дизайна. От друга страна, латексовата багра коства към 15-30 лв. на литър, а за общоприета стая са нужни към 2-3 литра, което прави общата цена към 50-100 лв. за багра.

Важно е да имате поради, че тапетите могат да бъдат по-трудни за поддръжка, изключително в случай че са направени от хартия. Те могат да се повредят при влага и са по-податливи на изхабяване. Въпреки това, виниловите тапети са по-устойчиви и лесни за разчистване.

От своя страна латексовата багра е по-устойчива на петна и е лесна за разчистване. Освен това, тя не е толкоз податлива на повреди от влага, което я прави отличен вид за пространства с висока мокрота като кухни и бани.

Да си признаем, че тръгваме ли да се грижим за интериора, нормално следваме или най-малко се допитваме до стилните трендове. Тапетите оферират необятна гама от дизайни, текстури и цветове, което ги прави съвършен избор за основаване на неповторим интериор. Модерните тапети могат да прибавят дълбочина и жанр на помещението, до момента в който избрани претекстове могат да предадат темперамент на стаята.

Латексовата багра предлага по-чист и минималистичен тип, който е извънредно известен в актуалния интериорен дизайн. Съществува огромно многообразие от цветове, само че в случай че желаете да създадете текстура или жанр, ще би трябвало да употребявате спомагателни техники.

Много постоянно се ползва и концепцията – стени с латекс и една акцентна – с тапет.

Всичко това е въпрос на чувство, търсене, финанси и най-много нюх, тъй като и с малко пари са постижими невероятни итериорни резултати.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР